ارضای هوشمندانه هوس خوردن شیرینی‌جات

آیا به خوردن شیرینی‌جات علاقه دارید؟ همه ما هر از گاهی دچار هوس خوردن شیرینی‌جات می‌شویم. حتماً دوست دارید بدانید که چگونه می‌توان بدون زیاده‌روی، این هوس غذایی را برطرف نمود. سال‌هاست که از شیرین‌کننده‌های مصنوعی به منظور رفع این مشکل، استفاده می‌شود.

اما یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسید، نشان می‌دهد که ما باید با احتیاط بیشتری با شکر مصنوعی برخورد کنیم. در این مطالعه، مشخص شد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی با افزایش خطر حملات قلبی، سکته و دیابت در ارتباط هستند. گرچه نتیجه این مطالعه، هنوز هم جای بحث و بررسی دارد اما یک سؤال بزرگتر را در ذهن ایجاد می‌کند و آن اینکه، چه گزینه‌هایی دیگری در کنار شیرین‌کننده‌های مصنوعی وجود دارد تا بتوان مشکل هوس شیرینی‌جات را از بین برد؟ در هر صورت نمی‌توان منکر این واقعیت شد که شما هر از گاهی دچار این هوس غذایی خواهید شد.

در حال حاضر، یکسری گزینه‌های طبیعی وجود دارند. منظور از طبیعی در اغلب موارد یعنی استخراج‌شده از گیاهان و درختان. فروشگاه‌های عرضه‌کننده غذای سالم، معمولاً اقدام به فروش محصولات شیمیایی و مهندسی‌شده، نمی‌کنند. در اینجا، برای شروع،  چند نکته اساسی را با شما در میان می‌گذاریم.

تحقیق کنید: فرقی نمی‌کند که چه شیرین‌کننده‌ای را انتخاب کنید. مهم این است که اطلاعات خودتان را درباره ایمنی شیرین‌کننده‌ها و اثری که بر روی شیمی بدن می‌گذارند، بالا ببرید. برخی از شیرین‌کننده‌ها نسبت به سایرین، باعث افزایش ناگهانی قند خون می‌شوند. به یاد داشته باشید که یافتن شیرین‌کننده مناسب و مقدار مناسب شیرینی، نیاز به زمان دارد. افراط (ونیز تفریط) در هر چیز، می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید از شکر، عسل، شیره میوه و یا شیره افرا استفاده کنید، می‌توانید برخی شیرین‌کننده‌های طبیعی را جایگزین آنها نمایید. برای کسانی که مشکل قند خون دارند، یافتن گزینه مناسب، مسأله بسیار مهم و جدی است.

شیرین‌کننده سوستا (Susta):

این شیرین‌کننده، یک شیرین‌کننده کاملاً طبیعی است که مزیت داشتن فیبر، مواد مغذی و مواد معدنی را نیز در خود دارد. سوستا را می‌توان در تهیه محصولاتی نظیر اسموتی ماست و در نان فانتزی مورد استفاده قرار داد.

شیرین‌کننده استویا (Stevia):

استویا یک گیاه است که قرن‌هاست به عنوان شیرین‌کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیرینی استویا، ۳۰ برابر بیشتر از شکر است و در تهیه بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیرین‌کننده زایلیتول (Xylitol):

زایلیتول، به میزان گسترده‌ای در طبیعت وجود دارد. علاوه بر انواع متنوع میوه‌ها و سبزیجات، زایلیتول را عموماً از پوست درخت غان استخراج می‌کنند.

مراقب “اثر مقدس‌پنداری” باشید:

منظور از اثر مقدس‌پنداری این است که فکر کنید که چون یک غذا سالم است، پس می‌توان در خوردن آن زیاده‌روی کرد. شما به طور ناخودآگاه تصور می‌کنید که چون یک ماده غذایی، کالری کمی دارد پس می‌توان مقدار بیشتری از آن را مصرف نمود. بنابراین، حتی وقتی که گزینه‌های سالم‌تر را انتخاب می‌کنید، باز هم باید میزان مصرف را کنترل کنید و از روی فکر دست به انتخاب بزنید.

قدر شیرینی طبیعی را نیز بدانید:

شیرین‌کننده‌های مصنوعی، ۳۰۰ تا ۶۰۰ برابر بیش از شکر معمولی، شیرین هستند. این امر باعث می‌شود که جوانه‌های چشایی شما در طولانی‌مدت به این میزان شیرینی عادت کرده و لذا پس از مدتی تنها با خوردن شیرینی‌جات بسیار شیرین ارضا شوید. در این صورت، شما دیگر به شیرینی منابع طبیعی شکر، قانع نمی‌شوید و درنتیجه، دیگر نمی‌توانید از روی فکر و اندیشه، غذا بخورید.

هوشیار باشید:

گاهی مردم به صورت کاملاً ناآگاهانه در خوردن محصولات شیرین، زیاده‌روی می‌کنند. کارخانجات، برای مخفی نگه داشتن محتوای شکر محصولات خود، از نام‌های دیگری به جای شکر در برچسب غذایی محصولات، استفاده می‌کنند (مثل شربت ذرت با فروکتوز بالا که با شنیدن آن اصلاً به ذهن شما نمی‌رسد که این همان شکر است). پس باید دقت بیشتری بر روی مواد تشکیل‌دهنده محصولات داشته باشید.

طعم:

منظور از بافکر شیرینی خوردن این است که به جای اینکه مثل روبات و بدون احساس به خوردن بپردازید، از احساس خود استفاده کرده و طعم شیرینی را در زیر دندان خود به خوبی حس کنید. وقتی که به غذای شیرین مورد علاقه خود برخورد می‌کنید، باید هر گاز را بافکر و توجه به طعم و بافت آن، بزنید.

در پایان، ما به شما توصیه نمی‌کنیم که شیرینی‌جات را به کلی از زندگی خود کنار بگذارید زیرا این کار اثر معکوس برجای می‌گذارد و شما را دچار هوس بیشتری برای خوردن شیرین‌جات و دسر می‌کند. بنابراین، درباره انواع گزینه‌های شیرین، به تحقیق بپردازید. کلید برخورد صحیح با شیرینی‌جات این است که در پاسخ به هوس خوردن شیرینی، از روی فکر، آگاهی و با اطلاع، عمل کنید.

شاید این مطالب را هم بپسندید