سیر

کلمه سیر از دو کلمه در آنگلوساکسون ریشه گرفته است که معنی این دو در کنار هم برگ نیزه‌دار است. شاید علت این نامگذاری شکل ظاهری برگ گیاه سیر باشد که تیز هستند.

سیر یکی از مواد غذایی است که توسط رومی‌ها به بریتانیایی‌ها معرفی شد. سربازان بریتانیایی سیر را بین انگشتان پای خود می‌گذاشتند تا از ایجاد عفونت قارچی در پاها جلوگیری کنند. سیر تنها یک طعم دهنده غذا نیست بلکه خواص بسیار زیادی بر سلامتی دارد. از زمان باستان تا آخر قرن نوزدهم، سیر مورد استفاده‌ترین گیاه در پزشکی بود. تمام انواع بیماری‌ها، از جمله برونشیت، آسم، سوء هاضمه و نقرس با کمک سیر قابل درمان هستند. سیر دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچ است و بجز سوزش معده هیچ عارضه جانبی در افراد دارای حساسیت ندارد.

جالب ترین کشف در رابطه با سیر، تاثیر مثبت آن روی قلب و سیستم گردش خون است. مانند پیاز، سیر توانایی رقیق کردن خون را دارد. ترکیبات سولفور دار در سیر به کاهش سطح کلسترول و کاهش چربی‌های ناسالم که در کبد سنتز می‌شوند کمک می‌کند.

وقتی در مطالعه‌ای به افراد سالم که غذاهای بسیار چرب مصرف می‌کردند سیر داده شد، سیر به میزان ۱۵ درصد کلسترول خون این افراد را کاهش داد. در مطالعه دیگری افراد دارای سطح بالای کلسترول در خون که سیر مصرف می‌کردند و تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد نکردند، مصرف سیر توانست طی مدت ۴ ماه سطح کلسترول خون این افراد را به میزان ۱۲ درصد کاهش دهد.

 

شاید این مطالب را هم بپسندید