پرتقال

پرتقال‌ها برخلاف نامشان همیشه نارنجی رنگ نیستند، ممکن است رنگ پرتقال زرد و یا دارای خال‌های قرمز رنگ باشد. اندازه انواع پرتقال هم متفاوت است بصورتیکه بعضی از آن‌ها اندازه یک توپ فوتبال‌اند و برخی به کوچکی یک گیلاس. طعم پرتقال هم ممکن است شیرین و یا بسیار ترش باشد. درخت پرتقال در تمام طول سال زیباست و برگ همیشه سبز این درخت عطر و رایحه مرکبات را دارد. شکوفه‌های سفید و براق و ستاره مانند این درخت رایحه خوشی دارد و عصاره‌ای از آب این شکوفه‌ها گرفته می‌شود. وقتی پرتقال‌ها می‌رسند، رنگشان از سبز به زرد یا نارنجی متمایل می‌شود و به این شکل تضادی از نظر رنگ بین میوه و برگ‌ها ایجاد می‌شود. مانند پوست سایر مرکبات، پوست پرتقال حاوی چربی‌های مفیدی است که در طبخ غذا و در صنعت عطر هم از آن استفاده می‌شود.

تاریخچه

پرتقال از کشور چین نشات گرفته است. یونانیان باستان هم این میوه را می‌شناختند و نام سیب طلایی را به آن داده بودند. طی قرن‌ها تاجران پرتقال را به هند و کشورهای عربی و سپس به کشورهای حاشیه دریای مدیترانه بردند. وقتی پرتقال به اروپا برده شد این میوه در این مکان بسیار نایاب بود و به همین دلیل به نماد وفور و فراوانی تبدیل شد. این میوه بسیار با ارزش شمرده می‌شد و به همین دلیل به صورت خام آن را مصرف نمی‌کردند (اغلب این پرتقال‌ها بسیار ترش بودند) و اغلب از آن مربا تهیه می‌شد. اولین پرتقال‌های شیرین در قرن هفدهم توسط هندی‌ها به اروپا برده شد. این پرتقال‌ها به سرعت در اروپا محبوبیت پیدا کردند.

ارزش تغذیه‌ای

یک پرتقال دو برابر نیاز روزانه بدن یک فرد بالغ به ویتامین C را تامین می‌کند و نیز منبع خوبی از فیبر است. یک پرتقال متوسط  حاوی ۵۰ کالری انرژی است.

خرید و نگهداری

پرتقال‌های سفت را انتخاب کنید که نسبت به اندازه‌شان سنگین به نظر برسند زیرا این پرتقال‌ها آبدارترند. هیچگاه پرتقالی را که پوستش آسیب دیده نخرید. ماندگاری پرتقال خوب است و می توان آن را در دمای اتاق و یا یخچال به مدت دو هفته نگهداری کرد. آب و یا پوست پرتقال رنده شده را هم می‌توان در فریزر نگهداری کرد.

تهیه و سرو کردن

بهتر است پرتقال را به شکل طبیعی آن مصرف کرد اما در تهیه هزاران نوع دسر، بستنی، موس، سالاد و شربت هم می‌توان آن را به کار برد. می‌توانید آب پرتقال را هم مصرف کنید و پوست آن را نیز خلال کنید و در تهیه کیک و یا همراه با غلات صبحان میل کنید. آب پرتقال در تهیه موادی که انواع گوشت و ماهی در آن خوابانده می‌شوند کاربرد دارد. برش‌های تازه پرتقال در کنار انواع ادویه‌جات نظیر دارچین، زنجبیل و هل بسیار خوشمزه خواهد بود. پوست پرتقال که با شکر شیرین شده در تهیه کیک، بیسکوئیت و انواع پودینگ استفاده می‌شود. مخلوط برش‌های پرتقال در کنار سبزی‌های مختلف از جمله شاهی، چغندر و کاسنی و برش‌های نازک پیاز قرمز سالاد خوشمزه‌ای خواهد شد. می‌توانید آب پرتقال را به سوپ و سس گوجه فرنگی اضافه کنید و یا خلال‌های تهیه شده از پوست پرتقال را در انواع سوپ و خوراک مرغ و گوشت بریزید. برش‌های پرتقال بدون پوست در کنار جگر و ماهی هم ترکیب مناسبی است.

 

شاید این مطالب را هم بپسندید