انار

انار میوه‌ای جذاب است که ظاهری شبیه به سیب دارد و رنگ پوست آن قرمز مایل به طلایی است و در بخش بالایی آن تاجی وجود دارد. در بخش داخلی این میوه، دانه های سفید رنگ خوراکی وجود دارد که هر یک از این دانه‌ها توسط بافتی صورتی یا قرمز رنگ احاطه شده و این دانه ها همگی توسط پوشش‌هایی زرد رنگ که طعم تلخی دارند و خوراکی نیستند به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند. نام این میوه هم از دانه‌های آن گرفته شده و معنی لغوی نام این میوه “سیب دانه‌دار” است. خوردن انار نسبتا سخت است زیرا تک تک دانه‌های آن باید جداگانه جدا شوند اما طعم خوشمزه و ترش این دانه‌ها و بافت آبدار انار این سختی را تسهیل می‌کند. اما مراقب باشید زیرا لکه انار پاک شدنی نیست.

تاریخچه

این میوه اصالتا از کشور ایران نشات گرفته و برای قرن‌ها عاملی مرتبط با فرهنگ و مذهب بوده و از زمان‌های دور به دلیل دانه‌های فراوانش نماد باروری بوده است. تا زمان رنسانس در اروپا از انار در پزشکی استفاده می‌شد اما در کشورهای خاورمیانه در آشپزی هم استفاده فراوانی از این میوه می‌شد. امروزه این میوه در مقادیر فراوان در کشورهای مختلف از جمله فرانسه، اسپانیا، اسرائیل، آمریکا و سراسر آسیا کشت می‌شود.

ارزش تغذیه‌ای

دانه‌های انار غنی از ویتامین C و منبع خوبی از فیبر هستند و در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۷۲ کالری انرژی است.

خرید و نگهداری

اناری را انتخاب کنید که نسبت به اندازه‌اش سنگین به نظر برسد زیرا آبدارتر خواهد بود. انارهایی را که پوست براقی دارند انتخاب کنید نه آن‌هایی را که پوستشان خشک به نظر می‌رسد. می‌توان انار را برای مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد. دانه‌های انار خشک شده در آشپزی آسیایی استفاده می‌شوند.

 تهیه و آماده سازی

اگر صبر و حوصله دارید انار را به تنهایی مصرف کنید. دانه های انار برای تزئین انواع سالاد و نیز برای تزئین انواع دسر، بستنی و  چیز کیک مناسب‌اند. ترکیب دانه‌های انار و بادام هم بسیار خوشمزه است. در هند و پاکستان از دانه انار در تهیه غذاهای گوشتی استفاده می‌شود.

آب انار

سعی کنید آب انار را به آرامی و با استفاده از یک آبمیوه‌گیری دستی مخصوص لیمو بگیرید زیرا آبمیوه گیری‌های برقی سبب له شدن دانه‌ها و تلخ شدن آب انار می‌شوند. آب انار را می‌توان به تنهایی مصرف کرد و یا از آن در تهیه انواع نوشیدنی استفاده کرد. سس و یا ژله تهیه شده از آب انار هم در انواع بشقاب غذا و اغلب در آشپزی خاور میانه کاربرد دارد. برای طعم دار کردن گوشت قرقاول، بوقلمون و مرغ و یا تهیه سس برای این نوع غذاها از دانه‌های انار استفاده می‌شود.

طرز گرفتن آب انار

انار را به مدت ۳۰ ثانیه در ماکروویو با درجه حرارت بالا بگذارید و سپس آن را به آرامی بر روی سطح صافی بغلتانید تا دانه های آن بترکند. بخش پائینی انار را سوراخ کنید و آن را بر روی یک پارچ بگذارید و انار را به آرامی فشار دهید تا آب انار داخل پارچ بریزد. روش دیگر این است که دانه‌های انار را در صافی بریزید و روی ظرفی قرار دهید. سپس با قاشقی چوبی یا ملاقه دانه‌ها را کمی فشار دهید تا آب آن‌ها خارج شود.

 

شاید این مطالب را هم بپسندید