۴ حقیقت پنهان در ارتباط با متابولیسم

حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که چگونه ممکن است فردی بزرگسال همانند یک نوجوان در حال رشد غذا بخورد درحالیکه تابه‌حال اضافه وزن را تجربه است،  درصورتیکه پرخوری توسط شخصی دیگر بلافاصله منجر به بالا رفتن عدد ترازو می‌شود. دلیل این نتایج را می‌توان به میزان متابولیسم، توده عضلانی و فعالیت بدنی متفاوت بین افراد نسبت داد. متابولیسم به فرآیندی گفته می‌شود که بدن در طی آن، مواد غذایی دریافت‌شده توسط فرد را به انرژی مورد نیاز برای احیا و عملکرد خود تبدیل می‌کند. انواع اعمال انسان از نفس  کشیدن تا بهم زدن چشم‌ها به انرژی نیاز دارد. متابولیسم سریع همانند یک کوره داغ است که سوخت را به سرعت به انرژی گرمایی تبدیل می‌کند. از سوی دیگر، فرد با متابولیسم کند، نیاز به سوخت کمتری برای ادامه حیات بدن خود دارد. معرفی متابولیسم کند به عنوان مقصر چاقی، احتمالا ساده‌ترین راه‌حل برای توجیح وجود این اضافه‌وزن است. اما راه‌هایی برای حفظ میزان متابولیسم در سطح مطلوب و کنترل وزن وجود دارد.

در این قسمت قصد داریم به بررسی باورهای رایج در میان افراد در ارتباط با متابولیسم و صحت آن‌ها بپردازیم:
باور یک: متابولیسم من قابل تغییر نیست!
حقیقت: میدانیم که ژنتیک عامل مهم و تعیین‌کننده‌ای برای متابولیسم افراد است؛ اما با افزایش درصد توده عضلانی می‌توانیم به افزایش این سوخت‌و‌ساز کمک کنیم. بافت ماهیچه از نظر متابولیکی فعال می‌باشد؛ بنابراین انرژی مورد نیاز یک فرد عضلانی بیشتر از فردی است که بخش عمده بافت بدنی را چربی تشکیل می‌دهد. متاسفانه با افزایش سن، درصد توده ماهیچه‌ای بدن رو به کاهش می‌رود و نتیجه این امر، کاهش میزان متابولیسم در فرد به مرور زمان است. اما می‌تواندی با انجام فعالیت‌های استقامتی با این فرآیند طبیعی، مقابله کنید.

باور دو: گنجاندن مقدار زیاد فلفل و چای سبز به برنامه غذایی، سبب افزایش متابولیسم می‌گردد.
حقیقت: هیچ ماده غذایی جادویی‌ای برای افزایش متابولیسم وجود ندارد. در بعضی از مطالعات، اثبات شده است که مواد غذایی‌ای همانند فلفل‌های داغ و چای سبز، موقتا باعث بالا رفتن سطح متابولیسم می‌شوند؛ اما در واقع این افزایش چشمگیر نمی‌باشد. به خاطر داشته باشید که سبک تغذیه سالم شامل یک الگوی متعادل غذایی غنی از انواع مواد غذایی مغذی از جمله فلفل است و نه برنامه غذایی‌ای سرشار از فلفل.

باور سه: غذا خوردن در نیمه‌شب باعث کاهش سطح متابولیسم می‌شود.
حقیقت: شواهد علمی اندکی برای تایید عقیده افزایش وزن در نتیجه غذا خوردن بعد از ساعت ۸ شب وجود دارد. احتمالا تجربه افزایش وزن در نتیجه غذا خوردن در طول شب در میان افراد، در نتیجه‌ مصرف بی‌توجه غذا در این بازه زمانی به خصوص هم‌زمان با تماشای تلوزیون است.
توصیه می‌کنیم که به جای متمرکز کردن غذای مصرفی‌تان در یک وعده، آن را به طور متعدد و منظم درتمام طول روز میل کنید. بنابر این، در هنگام غذا خوردن در طول شب هم، کافی است آن را با ذهنی باز و با توجه بخورید و با فرا رسیدن احساس سیری آن را کنار بگذارید.

باور چهار: حذف وعده‌های غذایی و رژیم بسیار کم‌کالری موجب لاغری می‌شود.
حقیقت: ایجاد شرایط قحطی کالری در بدن به منظور کاهش وزن می‌تواند باعث رسیدن به نتیجه عکس شود.  سیستم بدن انسان برای به طرز هوشمندانه‌ای برای زنده ماندن تنظیم شده است. کاهش بیش از حد کالری دریافتی باعث رساندن پیامی شبیه قحطی به بدن می‌شود که پیامد آن تغییر عملکرد بدن به نحوی است که بتواند با انرژی کمتر به حیات خود ادامه دهد. در نهایت بدن انسان با شرایط کمبود کالری سازگاری پیدا می‌کند و اعمال همیشگی خود را با صرف انرژی کمتر انجام می‌دهد. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که رژیم‌های محدودکننده را از افکار خود دور کنید و در عوض به مصرف مواد غذایی سالم همانند حبوبات، غلات کامل، سبزیجات، میوه‌ها و همچنین انجام فعالیت‌های بدنی سرگرم‌کننده روی بیاورید. همچنین فراموش نکنید که استرس‌های روحی خود را کاهش دهید و به مقدار کافی بخوابید. یک سبک زندگی سالم به سلامتی بدن شما منجر خواهد شد.

 

شاید این مطالب را هم بپسندید