اسفناج

اسفناج سبزی غنی از آهن است، هرچند متخصصان تغذیه بر این نکته اتفاق نظر دارند که آهن موجود در اسفناج پخته به مقدار کمی در بدن جذب می شود. علت این امر وجود مقادیر فراوان اسید اگزالیک در اسفناج است که به کلسیم و منیزیم و آهن متصل شده و این مواد را به شکل نمک های محلول از بدن دفع می کند.

اسفناج همچنین غنی از اسید اوریک است، به همین دلیل مصرف آن برای افراد مبتلا به نقرس و روماتیسم توصیه نمی شود.

اسفناج غنی از ماده کلروفیل است. بنابراین مصرف آن به افراد مبتلا به کم خونی یا افرادی که از خستگی مفرط و یا استرس ها و فشارهای روانی رنج می برند، به شکل خام و در قالب انواع سالاد توصیه می شود.

بیماران مبتلا به سرطان و یا افرادی که در ریسک ابتلا به سرطان هستند، نظیر افراد سیگاری، باید مقادیر فراوان اسفناج خام را در رژیم غذایی خود بگنجانند. مطالعات اخیر که در رابطه با سرطان انجام می گیرند تمرکز و توجه ویژه ای را به طیف گسترده کاروتنوئید ها – نه بتاکاروتن به تنهایی- که در انواع سبزیجات برگ سبز و میوه ها و سبزیجات دارای رنگ روشن وجود دارد معطوف داشته اند که در این میان اسفناج از ویژگی منحصر بفردی به عنوان یک ماده ضد سرطان نسبت به سایر سبزیجات حتی هویج برخوردار است. در مطالعات انجام شده توسط  Jean Carper انواع سبزیجات برگ سبز، به ویژه اسفناج که در صدر لیست این سبزیجات قرار می گیرد جزء مواد محافظت کننده در برابر سرطان محسوب می شوند.

شاید این مطالب را هم بپسندید