آلبالو

شکوفه‌های درخت آلبالو در فصل بهار یکی از بهترین زیبایی‌های این فصل به شمار می‌روند، این شکوفه‌ها در تابستان تبدیل به میوه‌های براقی می‌شوند که به صورت جفت از شاخه‌های درخت آویزان‌اند. طیف رنگ پوست این میوه‌های گرد کوچک ممکن است  از رنگ زرد تا قرمز و یا رنگی تقریبا مشکی متفاوت باشد. گوشت این میوه آبدار ممکن است ترش یا شیرین باشد و با توجه به نوع آن که شامل صدها گونه مختلف است تفاوت دارد. آلبالو در سه گروه طبقه بندی می‌شود: شیرین (برای مصرف به شکل خام)، ترش (برای پخت) و دو رگه که هم برای مصرف به شکل خام و هم پخته مناسب‌اند.

تاریخچه

نوع وحشی آلبالوی شیرین، در آسیای صغیر یافت شد و ۳۰۰ هزار سال قبل توسط چینی ها پرورش داده شد. این نوع از آلبالوی وحشی توسط مصریان باستان، یونانی‌ها و رومیان هم مصرف می‌شد و امروزه هم این نوع وجود دارد. آلبالوی ترش، از یونان به روم برده شد و انواع مختلف آلبالو که امروزه وجود دارد از این گونه مشتق شده‌اند.

ارزش تغذیه‌ای

آلبالو حاوی ویتامین‌های A و C و فیبر رژیمی است. میزان کالری موجود در این میوه بر اساس نوع آن متفاوت است. آلبالوی شیرین در هر ۱۰۰ گرم ۷۷ کالری انرزی دارد، درحالیکه ۱۰۰ گرم آلبالوی ترش حاوی ۵۶ کالری انرژی است.

خرید و نگهداری

آلبالوهای چاق و فربه‌تر را که پوست براق و بدون آسیبی دارند انتخاب کنید. آلبالوهایی را که به ساقه‌شان متصل‌اند انتخاب کنید. آلبالوهایی که بی‌رنگ اند شیرین‌ترند و آن‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند اسیدی‌ترند.

آلبالوهایی که شسته نشده‌اند را می توانید برای چند روز در یخچال نگهدارید. قبل از مصرف آلبالوها را بشوئید. همچنین می‌توانید آلبالوها را از ساقه‌شان جدا کنید و در فریزر نگهدارید.

تهیه و پخت

آلبالوی شیرین را معمولا به شکل خام مصرف می‌کنند و لازم است قبل از خوردن فقط آن‌ها را بشوئید. می‌توانید آلبالوها را از ساقه نگهدارید و در شکلات تلخ ذوب شده فرو ببرید. بدین شکل آلبالوها طعم شیرین عجیبی پیدا می‌کنند.  از آلبالو در تهیه انواع کیک اسفنجی و نیز برای تزئین انواع ژله‌ها استفاده می‌شود. می‌توان از آلبالو در تهیه انواع غذاها استفاده کرد، اما بدین صورت آلبالو طعم خاصی در غذا نخواهد داشت زیرا خاصیت  اسیدی کمی دارد. برای استفاده از آلبالو در غذا باید حتما هسته آن را جدا کنید.

برای نگهداری آلبالو برای زمان طولانی می‌توان آن را در مقابل نور خورشید و یا در فر با درجه حرارت کم خشک کرد و یا کمی شکر به آن افزود. آلبالویی که با شکر خشک شده در آشپزی کاربرد فراوانی دارد.

آلبالوی ترش در تهیه انواع تارت، پای، کمپوت و سس کاربرد دارد. همچنین در کنار انواع ادویه ها و افزودنی هایی با طعم شیرین و همراه اسانس پرتقال و نیز شکلات بسیار خوشمزه است. در اروپای شرقی، از آلبالوی ترش در تهیه نوعی سس ترش و شیرین برای سوپ و در کنار غذاهای گوشتی سنگین استفاده می‌شود. در آشپزی سنتی از آلبالوی ترش در کنار گوشت غاز هم استفاده می‌شد.

 

شاید این مطالب را هم بپسندید