کیوی

این میوه استوانه‌ای شکل، که طول آن حدود ۵/۷ الی ۱۰ سانتی متر است پوستی به رنگ قهوه‌ای روشن و کرک‌دار دارد. ظاهر این میوه در مقابل شکل داخلی آن که بسیار زیبا و سبز رنگ است و دانه‌های سیاهی دارد که دور بخش سفید رنگ آن چیده شده‌اند، جذابیت کمتری دارد. طعم این میوه هم خوشمزه، خنک و ترش است.

تاریخچه

در گذشته به کیوی انگور چینی گفته می‌شد به این دلیل که در منطقه خاصی در چین می‌روئید. امروزه این میوه به طور گسترده در نیوزیلند، استرالیا، آمریکای جنوبی و حتی ایتالیا و فرانسه هم می‌روید.

ارزش تغذیه‌ای

یک عدد کیوی بیش از نیاز روزان بدن یک فرد بالغ به ویتامین C را تامین می‌کند. همچنین حاوی ویتامین E هم هست و در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۵۰ کالری انرژی است.

 خرید و نگهداری

کیوی را انتخاب کنید که چاق و درشت باشد و پوستش چروک و یا آسیبی نداشته باشد. کیوی که هنگام فشار دادن مانند یک گلابی رسیده به نظر برسد رسیده است اما می‌توان کیوی خام را در منزل هم نگهداری و به کیوی رسیده تبدیل کرد. می‌توانید کیوی را در دمای اتاق نگهداری کنید اما آن را در ظرف میوه و در کنار سایر میوه‌ها نگذارید. زیرا آنزیم موجود در کیوی سبب رسیده و پخته شدن بقیه میوه‌ها می‌شود. کیوی سفت و نرسیده را می‌توان برای هفته‌ها در مکانی خنک نگهداری کرد.

تهیه و سرو کردن

پوست کیوی قابل خوردن است اما حالت پرزدار آن خیلی خوشایند نیست. بنابراین بهتر است قبل از مصرف پوست آن را با استفاده از یک چاقوی تیز جدا کنید. بهتر است کیوی را به شکل افقی برش دهید.

می‌توان از کیوی برای تزئین انواع بشقاب غذا استفاده کرد اما بهتر است آن را به عنوان یک میوه و به تنهایی مصرف کرد. کیوی در تهیه سالاد میوه و یا تارت میوه  هم کاربرد دارد و نیز پوره آن برای تهیه انواع شربت و دسر استفاده می‌شود. ترکیب کیوی در کنار انواع گوشت سفید، مرغ و ماهی و به ویژه سالمون و غذاهای دریایی  بسیار خوشمزه است. آنزیم موجود در کیوی سبب نرم شدن بافت گوشت می‌شود. برش‌های کیوی را به مدت ۲۰ دقیقه روی گوشت بگذارید. بدین شکل گوشت بسیار نرم شده و آماده گریل شدن خواهد بود. از طرفی این آنزیم‌ها سبب جلوگیری از بستن ژلاتین شده و باعث دلمه شدن لبنیات می‌شوند. بنابراین برای تهیه بستنی از کیوی استفاده نکنید. فرآیند پختن سبب از بین رفتن این آنزیم می‌شود اما طعم و عطر کیوی را هم از بین خواهد برد.

 

شاید این مطالب را هم بپسندید