وعده به وعده

 

وعده به وعده – قسمت بیست و پنجم

مترجم: دکتر فرید ذاکر | مدیر و طراح برنامه سیبیتا

 

وعده به وعده

 

 ورود

آنکه می‌گریزد دوباره برای ستیز بازمی‌گردد.
(منادر . نمایشنامه‌نویس یونانی)
آیا شما از غذا می‌گریزید؟ چه از یک غذای خاص و چه از غذا به طور عام؟ اما دیر یا زود غذای دیگری در کار خواهد بود یا تکه دیگری از کیک شکلاتی یا یک غذای وسوسه‌انگیز دیگر. اگر امروز از غذا بگریزید سرانجام مجبور خواهید شد دوباره با آن روبرو شوید.
فکر کنید چقدر انرژی در این مسابقه طناب‌کشی احساسی بین پرهیزها و هوسها و بایدها و نبایدها صرف می‌کنید.
بگذارید یک تجربه شخصی برایتان تعریف کنم. یک بار، زمانی که در صومعه بودم و روزه گرفته بودم، هوس یک تکه شکلات کردم. یک کشمکش ذهنی بزرگ در من شکل گرفت تا این که تصمیم گرفتم فقط به مشاهده این طوفان احساسی برپا شده در درونم بپردازم. من افکارم را سرکوب نکردم، یا خودم را سرزنش نکردم، فقط به ذهنیاتم میدان دادم و به تماشای این نمایش نشستم. با این شیوه اجازه دادم میان امیال و آگاهی‌هایم همزیستی مسالمت‌آمیز برقرار شود و بعد چیزی نگذشت که میل و هوس ناپدید شد.
به کشمکش‌های درونیتان آگاه باشید. بپذیرید و درک کنید که شما افکار سنجیده و نسنجیده، هر دو را دارید.

 


آیا می‌توانید نسبت به افکار نسنجیده‌تان، افکار یکطرفه در مورد غذا،
پذیرش و مدارا داشته باشید؟

 

 

وعده به وعده

 

 انتخاب

اگر بخواهم خیلی زیاده‌روی کنم، چای ارل گری می‌خورم با شیر و شکر زیاد.
(اسکات شفر . نویسنده)
آیا شما یک عادت غذایی خاص برای صبحهایتان دارید؟ چند وقت است که این عادت فعلی را دارید؟ آیا دلایل موجهی برای ادامه آن دارید؟ من شخصا عادت داشتم صبحها یک کیک با یک قهوه بخورم. هنوز تعجب خودم را از این که فهمیدم کافئین تا سی و شش ساعت در بدن می‌ماند به یاد دارم.
مشکل عادت‌های غذایی درازمدت این است که می‌تواند منجر به رفتارهای اعتیادگونه شود و مانع از انتخاب‌های سالم دیگر شود. یک فایده شکستن روندهای عادتی، آنطور که من تجربه کردم، عبارتست از درک قدرت واقعی عادتها.
البته لازم است جایگزین سالمی بیابید که روحتان را تغذیه کند. در مورد قهوه، چایهای بدون کافئین متنوعی در دسترس است. مثلا نشان داده شده چای سبز فواید سلامتی متعددی دارد از جمله این که فشار خون بالا را پایین می‌آورد و مانع از بروز سرطان می‌شود. در واقع این یک باور قدیمی چینی است که چای سبز خصوصیات شفابخش بسیار دارد.

 


در یک وعده یا میان‌وعده
روال عادی غذا خوردنتان را در جهت سلامتی بیشتر تغییر دهید.

 

 

وعده به وعده

 

 تدارک

یک نانوا مثل یک مرشد است که نقش رهبری و حفاظت روحها را بر عهده دارد…
به بیان ساده‌تر هر قدر خمیر از نقطه آغاز تا پایان بهتر پرورش یابد، نان بهتر از کار درمی‌آید.
(برادر پیتر راینهارت . کتاب نان برادر جونیپر)
همانطور که برادر راینهارت نوشته شما مرشد آشپزخانه‌تان هستید. باشکوه به نظر می‌رسد، اینطور نیست؟ حالا که این نقش مهم را بر عهده دارید چگونه می‌خواهید آشپزخانه و منزلتان را به محلی تبدیل کنید که غذا و آشپزی از نقطه آغاز تا پایان در آن پرورش یابد؟
یک شیوه این است که حسی از نظم در فضای آشپزخانه‌تان ایجاد کنید. مطمئنا جناب مرشد، یک آشپزخانه درهم و برهم را نمی‌پسندد! لوازم و ظروفی را که لازم ندارید جایی انبار کنید. قهوه‌ساز و دستگاه‌های دیگری را که معمولا خاص وقتهایی است که مهمان دارید، کنار بگذارید. فضای کارتان را تمیز کنید، طوری که آنچه باقی می‌ماند دور از شلوغی و به‌هم‌ریختگی باشد.
به این ترتیب شما حافظ آشپزخانه‌تان و حافظ حضور و آگاهیتان می‌شوید.
بی‌نظمی را از آشپزخانه‌تان دور کنید تا فضا برای خلق غذا باز شود.

 


مرشد فضای آشپزخانه‌تان باشید.

 

 

وعده به وعده

 

 آداب

طبل معمولا تنها وسیله‌ایست که در مراسم مقدس ما استفاده می‌شود.
(گوزن سیاه . شخصیت مقدس قبیله سو)
آیا شما شیء مقدس یا به‌خصوصی دارید که کمک کند به غذایتان تقدس ببخشید؟ چنین شیئی می‌تواند زمان غذای شما را غنی از معنا کند. و همچنان که گوزن سیاه، مرد درمانگر بومی آمریکا، پیشنهاد می‌کند اصلا لازم نیست آداب و مراسمتان را پیچیده کنید.
یک شیء ساده هم این منظور را برآورده می‌کند. مادامی که این شیء معنای عمیق‌تری برای شما دارد، مقدس و معنوی خواهد بود. مثلا طبل مقدس گوزن سیاه، نماد ضربان‌های عالم خلقت است. در خیلی از فرهنگ‌ها شمع نماد آوردن روشنایی به خانه و کاشانه و قلب و روح است.
انواع مختلف و متعددی از اشیای مقدس هست که می‌توانید به مراسم کنونی غذایتان بیفزایید، مثلا یک شیء بلوری، یک شمع یا یک عکس، مخصوصا عکس شخص عزیزی که از دنیا رفته است. انتخابتان هر چه بود سعی کنید آن را در جایی قرار دهید که به بخشی از غذای مقدس شما بدل شود. بگذارید هنگامی که آداب غذایتان را به جا می‌آورید در سکوت خود، الهامبخش شما باشد.

 


یک شیء مقدس بیابید
که به آداب زمان غذایتان غنا‌ بخشد.

 

 

وعده به وعده

 

 تناول

من می‌توانم در برابر هر چیزی مقاومت کنم جز وسوسه.
(اسکار وایلد)
فکر کنید اگر قرار بود یک پوستر با عنوان “ده غذای وسوسه کننده” برای شما تهیه شود، عکس چه غذاهایی در این پوستر به چشم می‌خورد؟ به جای این که اجازه دهید این غذاها یک سلطه پنهانی بر شما داشته باشند، می‌توانید روش دیگری را در پیش بگیرید و وسوسه را از بین ببرید.
برای انجام این تجربه باید صبر کنید تا زمانی که گرسنه نباشید. بعد آگاهانه و با حضور ذهن، یک قاشق کوچک یا تکه کوچک از غذایی که برایتان وسوسه‌انگیز است در دهان بگذارید، بدون این که اصلا بخواهید در برابرش مقاومتی کنید. شما فقط می‌خواهید آزمایشی از تمرکز بر اجزای غذا از نظر طعم و عطر و بافت و انرژی آن انجام دهید.
دست کم بیست و پنج بار آن را بجوید تا زمانی که غذا در دهانتان به شکل مایع درآید و طعمش تمام شود. به حستان نسبت به غذا، چه خوشایند باشد یا ناخوشایند یا خنثی، توجه کنید . بین لقمه‌ها ده بار نفسهای آگاهانه بکشید. بدون این که قصد لذت بردن از این غذا را داشته باشید، هر چند لقمه که لازم است بخورید تا بتوانید به بینشی درباره حسها و فکرهایتان راجع به این که چرا این غذا برای شما وسوسه کننده است برسید. وقتی احساس کردید درک و بینش بیشتری در این باره پیدا کرده‌اید آزمایش را متوقف کنید.

 


این موضوع را تجربه کنید که حتی یک غذای وسوسه کننده هم
صرفا حامل انرژی برای جسم شماست و جسمتان از آن تغذیه می‌شود.

 

 

وعده به وعده

 

 ارتباط

بیا کامروز ما را روز عیدست
از این پس عیش و عشرت بر مزیدست

چو یار ما در این عالم که باشد؟
چنین عیدی به صد دوران که دیدست؟
زمین و آسمان‌ها پر شکر شد
به هر سویی شکرها بردمیدست
(مولوی . شاعر ایرانی)
شیوه غذا خوردن شما در طول عمرتان و با بالا رفتن سنتان چه تغییری کرده است؟ آیا به این موضوع رسیده‌اید که غذا خوردن در کنار دیگران لذتبخش‌تر است؟
یکی از بهانه‌های دوستی و در کنار دیگران بودن تنوع فصلهاست. به آمدن و رفتن فصلها و درازی و کوتاهی روزها توجه کنید. هر فصلی زیبایی‌ها و مواهب خود را دارد. به پیک‌نیک بروید. به مزارع و باغها بروید و از نزدیک شاهد کار کشاورزان و باغداران باشید. دسته‌جمعی به بازارچه‌های فروش میوه و تره‌بار بروید و یک تجربه لذتبخش جمعی داشته باشید.
شما می‌توانید دوستی‌های خود را از طریق زیبایی‌های طبیعت و میوه‌ها و خوراکی‌هایی که به ما ارزانی می‌دارد محکم‌تر و ریشه‌دارتر کنید. به دامن طبیعت بروید و بگذارید طبیعت شما را به هم پیوند دهد.

 


شیرینی و گرمای دوستی را
که در دامن طبیعت در شما برمی‌دمد تجربه کنید.

 

 

وعده به وعده

 

 عزیمت

با یک پیاله چای صلح و آرامش می‌تواند حقیقتا حکمفرما شود.
(سوشیتسو سن پانزدهم . زندگی درآمیخته با چای، ذهن درآمیخته با چای)
آیا تا به حال به تغییر لحن گفتگوها زمانی که غذا به پایان می‌رسد و پیشخدمت یا میزبان می‌پرسد آیا کسی چای یا قهوه میل دارد، دقت کرده‌اید؟ حتی اگر به تنهایی هم غذا میل می‌کنید ببینید آیا می‌توانید تغییر ظریفی را که هنگام آرمیدن در صندلی دلخواهتان و نوشیدن چای یا قهوه بعد از غذا رخ می‌دهد حس کنید؟
می‌توانید این لحظه را دستمایه خلق یک مرحله گذار سرشار از صلح و آرامش برای خود و دیگران سازید. دراین لحظه از فشار و استرستان کاسته می‌شود. گرسنگیتان برطرف شده و حالا شما می‌توانید بیاسایید و واقعا خودتان باشید.
اگر جادوی بعد از غذا به سادگی به چنگتان نمی‌آید، این روش را امتحان کنید: نوشیدنی خود را مثل هر چیز زیبایی در این طبیعت، با لذت تجربه کنید. سپس مهمان‌هایتان را هم به همین شکل تجربه کنید، حرفهایشان را بدون قضاوت و در عین حال با شگفتی نسبت به هوشی که همه ما از آن برخورداریم بشنوید.

 


نسبت به زیبایی طبیعی چای، محیط اطرافتان و مهمان‌های بعد از غذایتان پذیرا باشید.

 



صفحه قبل               صفحه بعد


اسکرول به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش