دوران بلوغ، به خودی خود استرس و تنش به همراه میآورد و با بحرانهایی به خصوص برای دختربچهها همراه است، چه برسد که این دوران خیلی زودتر از موقع و مثلاً در 9 سالگی اتفاق بیفتد.
متأسفانه، این پدیده واقعیت دارد و علت آن هم اضافه وزن دختران است. محققان به تازگی نتایج پژوهشی را منتشر کردهاند که نشان میدهد دخترانی که در 3 سالگی اضافه وزن داشتهاند، زودتر از بقیه همسن و سالهایشان پا به دوران بلوغ میگذارند.
به طور طبیعی بلوغ در دختران باید از سن 10 سال به بالا شروع شود، اما محققان دانشگاه میشیگان با بررسی دختربچههایی که در سن 3 سالگی اضافه وزن داشتند، متوجه شدند اکثر این دختران در سن 9 سالگی وارد بلوغ می شوند.
در بررسی های این محققان که در نشریه «پدیاتریکس» چاپ شده است، آمده که آنها در حین مطالعه خود با دخترانی مواجه شدند که میشد علائم اولیه بلوغ را در سن نه، هشت و حتی هفت سالگی در آنها دید.
در بررسیهای قبلی، رابطه بین چاقی با بلوغ زودرس دختران، مشخص شده بود، اما دانشمندان نمی دانستند که آیا چاقی باعث تسریع در بلوغ می شود یا برعکس، شروع فرایند بلوغ باعث چاقی می شود.
اما این مطالعه که پی گیری دختران را از سن 3 سالگی شروع کرده است، نشان داد که چاقی علت و بلوغ زودرس نتیجه آن است. توجیه این محققان برای این پدیده این است که بافت چربی در این کودکان، باعث آزاد شدن هورمونی به نام «لپتین» میشود که مسؤل شروع فرایند بلوغ میشود.
به طور طبیعی، بافت چربی باید تنها 20 تا 25 درصد وزن بدن را تشکیل دهد، اما در این کودکان، گاه حتی 50 درصد وزن بدن، از چربی تشکیل شده که اکثر آن اضافه است.
پایین آمدن سن بلوغ در دختران، زنگ خطری است که باعث نگرانی متخصصان میشود. علتش هم در درجه اول، تنشها و استرسهایی است که این ورود پیش از موعد به دنیای بزرگترها در این کودکان ایجاد میکند.
بلوغ زودرس دختران، احتمال سر زدن رفتارهای پرخطری مثل مصرف مواد مخدر، الکل و نیز ارتباط جنسی را هم در آنها بیشتر میکند. اما موضوع به همین جا ختم نمیشود.
شروع زودرس قاعدگی در دختران، میتواند آنها را مستعد ابتلا به انواع سرطانها کند که شایعترین و مهمترین آنها، سرطان سینه است. همه این مشکلات، اضافه میشود بر عوارضی که چاقی و اضافه وزن مستقیماً برای فرد به وجود میآورد. عوارضی چون بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت.
منبع: همشهری آنلاین