روانشناسی لاغری

روانشناسی لاغری

لاغری با ذهن شروع می‌شود و ما می‌توانیم با روانشناسی لاغری به نتایج خوبی برسیم.

5 قدم اساسی برای حرکت به سمت غذا خوردن با ذهن باز

غذا خوردن با ذهن باز، شامل رژیم غذایی یا دستور پخت خاصی نیست. بسیاری از ما دوستدار تغذیه‌ سالم هستیم و خواستار ارتباط بهتر با غذاهایمان می‌باشیم. اما اجرای آن برایمان آن‌چنان ساده نیست. من هم به عنوان یک روان‌شناس بسیاری از اوقات توصیه به چه غذایی خوردن را به چگونه غذا خوردن ارجح قرار داده‌ام. درحالیکه همین عادات فراتر از انتخاب‌های غذاییست که ما را نسبت به تغییرات مثبت سرسخت کرده است. یک مطالعه روانشناسی در سال 2018 در ارتباط با اثر آموزش چگونگی غذا خوردن با ذهنی آزاد، نشان داد که افراد پس از یادگیری این توانایی قادر شدند تا با آگاهی بیشتر، حواس‌پرتی کمتر و خویشتن‌داری به صرف غذا بپردازند و نتایج مهم دیگر این مطالعه، کاهش بروز پرخوری و غذا خوردن احساسی در انتهای برنامه بود. 

اکنون 5 شیوه زیر را به منظور دستیابی به توانایی غذا خوردن با ذهن باز و روانشناسی لاغری را پیشنهاد می‌کنیم:

1) بنشینید

 در مقابل یخچال یا در حین رانندگی چیزی نخورید. هنگامی که قصد غذا خوردن دارید آن را در بشقاب بگذارید و هنگام تمام توجه‌تان را بر آن متمرکز کنید. در این صورت لذت بیشتری هم از غذا خواهید برد و مقدار درستی از آن را مصرف خواهید کرد، این یکی از روش‌های روانشناسی لاغری محسوب می‌شود.

2) به آرامی بجوید

غذا را با دست غیرغالبتان میل کنید (اگر راست‌دست هستید با دست چپ غذا بخورید و یا برعکس). مطالعات اثبات کرده‌اند که استفاده از دست غیرغالب برای غذا خوردن، موجب کاهش حجم مصرفی غذا به صورت خودبه‌خود می‌شود؛ چراکه با استفاده از دست دیگر هر کاری از جمله غذا خوردن را آهسته‌تر انجام می‌دهید و همچنین بیشتر تمرکز می‌کنید و غذا خوردن با ذهن باز صورت می‌گیرد.

3) غذاها را مزمزه کنید

غذا خوردن با ذهن باز باشد و هر تکه از ماده غذایی را با ذهنی آزاد بخورید. غذاها را بو بکشید و مزه‌مزه کنید. به هر قاشقی که برمیدارید توجه کنید و بنگرید. علاوه بر این حتما تلوزیون و دیگر ابزارهایی که موجب حواس‌پرتی هستند را خاموش کنید. به خاطر داشته باشید که زمان غذا خوردن، تنها زمانی برای غذا خوردن است. 

4) به محیط اطراف توجه کنید

محیط خانه یا محل کارتان خلاقانه طراحی کنید. غذاهای سالم را در مکانی در دسترس مانند روی کابینت قرار دهید. برای مثال، یک ظرف میوه روی میز بگذارید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم تا تنقلات و غذاهای ناسالم را در جایی دور از محدوده دید نگه دارید؛ چراکه دیدن پی در پی آن‌ها ممکن است زمینه‌ساز مصرف بی‌رویه‌شان بدون ‌اینکه متوجه شوید، گردد. تحقیقات نشان می‌دهند که افراد معمولا تمایل به خوردن چیزی دارند که برایشان در دسترس‌تر است. این جمله در روانشناسی لاغری را به خاطر بسپارید: “دیدن باعث به یاد آوردن و ندیدن باعث فراموشی می‌شود”. 

5) لبخند بزنید

لبخند می‌تواند توقف‌گاهی میان یک لقمه از غذا و لقمه بعدی باشد. در این توقف‌گاه از خود سوال کنید که “آیا احساس سیری دارم؟” به این جمله توجه کنید: “یک نفس عمیق استرس‌های منفی را دور می‌کند”. 

 
پیمایش به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش