ترفندهای لاغری

ده ترفند برای موفقیت‌ در کاهش وزن

اگر اهداف کاهش وزن خود را اصولی انتخاب کنید، قادر خواهید بود تا رویاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید. در این مقاله یاد می‌گیرید که چطور برای خود اهداف کاهش وزن بسازید.

اهداف کاهش وزن می‌توانند نشانه‌ای از موفقیت یا شکست در مسیر برنامه باشند. اهداف اصولی و واقع‌بینانه موجب حفظ انگیزه و تمرکزتان در مسیر برنامه شده و با مشخص کردن مسیرتان کمک می‌کند تا به سبک زندگی سالمی برسید.

اما هر هدفی شما را به مقصد نمی‌رساند. اهداف غیرواقعی و بیش از حد دشوار و یا حتی غیر ممکن مانند کم کردن هفته‌ای پنج کیلوگرم و یا رسیدن به سایز شلوار جین بیست سال پیشتان، می‌تواند انگیزه‌تان برای کاهش وزن را کم‌رنگ کند و مانع به ثمر نشستن تلاش‌هایتان شود. اگر اهدافتان دور از دسترس باشند به احتمال بالایی از اجرای برنامه‌ باز می‌مانید.

خوب است که رویاهای بزرگی داشته باشید اما در تعیین اهداف کاهش وزنتان از اصول زیر پیروی کنید تا کمکتان کند به آنها برسید:

1- اهدافتان را شخصی کنید.

اهدافی را انتخاب کنید که در چارچوب توانایی‌تان و با توجه به محدودیت‌هایتان باشد. همچنین سطح فعالیت‌بدنی، مشکلات جسمی، محدودیت زمانی و میزان انگیزه خود را در نظر بگیرید. داشتن انتظاراتی متناسب با شرایط و ویژگی‌های شخصی‌تان کمکتان می‌کند تا اهداف دست یافتی برای خود تعیین کنید.

2- هدفتان کم کردن وزن به میزان درست و منطقی باشد.

کاهش وزن سالم روندی آهسته اما پیوسته دارد. شاید هفته‌های اول سریع‌تر وزن کم کنید اما در کل برای کم کردن هفته‌ای نیم تا یک کیلوگرم با محدود کردن 500 تا 1000 کیلوکالری از مقدار کالری روزانه خود برنامه ریزی کنید. انتظار زیادی از خود نداشته باشد و به جای اینکه بخواهید یک دفعه 30% از وزنتان را کم کنید، در گام اول هدفتان کم کردن 10% وزن اولیه‌تان باشد.

3- بر شیوه کاهش وزنتان تمرکز کنید.

به جای هدفهای نتیجه محور بر هدف‌های شیوه‌محور تکیه کنید. یعنی به جای هدف نتیجه محور “رسیدن به وزن 73 کیلوگرم”، هدف شیوه‌محوری مانند “انجام دادن ورزش منظم” برای خود داشته باشید. هدف گذاری با این شیوه باعث تغییر رفتارها و عادات‌هایتان می‌شود. کلید کاهش وزن ماندگار هم تغییر سبک زندگی‌ست، نه تمرکز و پافشاری بر عدد خاصی از ترازو. فقط مطمئن شوید که هدف شیوه‌مدارانه‌تان منطقی، قابل اندازه‌گیری و ویژه باشد.

4- اهداف کوتاه و بلند مدت برای خود تعیین کنید.

اهداف کوتاه مدت در اجرای اصول اولیه برنامه‌ متعهدتان می‌کند و اهداف بلند مدت کمکتان می‌کند تا در مسیر طولانی برنامه باانگیزه بمانید.

5- اهدافتان را یادداشت کنید.

زمانی که اهدافتان را مشخص کردید همه جزئیاتش را هم بررسی کنید. مثلا کی و کجا انجامش می‌دهید؟ چطور پیاده روی را وارد برنامه‌تان می‌کنید؟ برای شروع به چه چیزهایی احتیاج دارید؟ چه غذاهایی را می‌توانید در برنامه‌تان محدود کنید؟ و … حالا با دانستن تمام جزئیات می‌توانید مسیر برنامه را دنبال کنید تا به اهدافتان برسید.

6- تاریخ تعیین کنید.

تاریخ مشخصی برای شروع برنامه کاهش وزن تعیین کنید و به هیچ دلیلی آنرا به تعویق نیاندازید. اما قبل از تعیین تاریخ مطمئن شوید که موانع سر راهتان مانند فشار کاری یا درسی و یا مشکلات خانوادگی و تعطیلات را در نظر گرفته‌اید و تا قبل از حل کردن آنها وارد برنامه کاهش وزن نشوید.

7- با اهداف کوچک شروع کنید.

به جای یک هدف بزرگ و همه جانبه، بهتر است چندین هدف کوچک که مکمل یکدیگرند، داشته باشید. یادتان باشد که در مسیری طولانی قدم گذاشته‌اید بنابراین قبول کردن هر هدف سخت و شدیدی می‌تواند مایه ناراحتی‌تان ‌شود و احتمال رها کردن برنامه را بیشتر کند.

8- برای عقب گردها برنامه ریزی کنید.

به تاخیر انداختن و عقب ماندن از اهداف یکی از اتفاقات معمولی در هر تغییر رفتاری‌ست. هر فردی که توانسته با موفقیت تغییراتی در زندگی‌اش ایجاد کند با عقب گردهایی مواجهه شده است. برای ماندن در مسیر برنامه و یا برگشتن به آن، موانعی که باعث عقب گرد شده مانند تعطیلات، مهمانی‌ها و … را شناسایی کنید و با پیدا کردن راه‌حل،‌ مشکل را برطرف کنید.

9- میزان پیشرفتتان را ارزیابی کنید.

هر هفته مروری بر اهدافتان داشته باشید. آیا در رسیدن به اهدافی که هفته پیش برای خود تعیین کرده بودید، موفق بوده‌اید؟ راجع به اینکه چه چیزی شما را به اهدافتان نزدیک و یا دور می‌کند، فکر کنید و برای چطور رسیدن به آنها برنامه ریزی کنید.

10- هر زمان که احتیاج بود، در اهدافتان اصلاح و بازنگری داشته باشید.

زمانی که می‌خواهید پیشرفتی در برنامه کاهش وزنتان داشته باشید از تغییر اهدافتان هراسی نداشته باشید. اگر با اهداف کوچک شروع کرده باشید شاید حالا آمادگی رسیدن به اهداف بزرگتر را داشته باشید و یا حتی با تغییر شرایط زندگی‌تان نیازمند تعریف اهداف جدیدی باشید. اگر متوجه شدید که در طی برنامه مجبور به تغییر اهدافتان به چند پله پایینتر هستید، شاید در تعریف اولیه‌تان به مقدار لازم واقعی و منطقی هدف گذاری نکرده‌اید، بنابراین به ترفند شماره یک این مقاله برگردید و قدم اول خود را اصلاح کنید.

گروه تخصصی کاهش وزن سیبیتا

اسکرول به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش