چند راهکار ساده
گاهی اوقات، روزهای تعطیل میتواند برای ما نگرانکننده باشد! چرا که خیلی از افراد برای تفریح یا رسیدن به آرامش به خوردن رو میآورند.
اگر شما از جمله کسانی هستید که در مواقع استرس، نگرانی، ناراحتی، خستگی، عصبانیت، تنهایی، مشکلات خانوادگی یا کاهش اعتماد به نفس به خوردن رو میآورید، میتوانید با چند راهکار ساده، این عادت را ترک کنید:
یاد بگیرید که گرسنگی خود را تشخیص دهید:
قبل از این که بصورت غیرارادی چیزی را در دهانتان بگذارید، میزان گرسنگی خود را بین اعداد 1 تا 5 بسنجید؛ به این صورت که عدد 1 نشانگر گرسنگی خیلی زیاد و عدد 5 نشانگر سیری باشد.
تلاش کنید که وقتی میزان گرسنگی شما در مقیاس 4 یا 5 است، از خوردن اجتناب کنید.
برای غذا خوردن جانشین پیدا کنید:
یک لیست شخصی از فعالیتهایی که میتوانید به جای خوردن انجام دهید، تهیه کنید. مثلا پیادهروی، تلفن زدن به یک دوست، گوش دادن به موسیقی، گرفتن یک دوش آب گرم، نرمش کردن، تماشای آلبوم عکس، مرتب کردن خانه، سوهان کشیدن ناخنها، گشت و گذار در اینترنت، گذاشتن یک قرار ملاقات، تماشای تلویزیون و…
یادداشتهای غذایی داشته باشید:
یادداشت کردن غذاهایی که خوردهاید میتواند چهارچوب زمانی غذا خوردن شما را مشخص کند.
این کار همچنین به شما کمک میکند تا میزان کالری غذاهایی که خوردهاید را محاسبه کنید. در نتیجه کمتر در معرض خوردن غذاهای غیرضروری قرار میگیرید.
سه ماده غذایی سالم مصرف کنید:
خودتان را ملزم کنید که قبل از شروع به خوردن مواد غذایی چاق کننده، سه ماده غذایی سالم را مصرف کنید(مانند یک سیب، یک هویج کوچک و یک فنجان ماست).
اگر بعد از آن همچنان تمایل به مصرف غذاهای پرکالری داشتید میتوانید این کار را انجام دهید؛ با این حال بیشتر اوقات، این سه غذا کافی خواهد بود تا شما را از ادامه خوردن باز دارد!
فعالیت بدنی منظم داشته باشید:
فعالیت بدنی منظم، استرس را از بین میبرد و شما را در وضعیت روحی مثبت قرار میدهد. درنتیجه توانایی شما برای کنار گذاشتن عادتهای غیرسالم، افزایش مییابد.
خواب کافی داشته باشید:
مطالعات نشان دادهاند که کمبود خواب باعث افرایش اشتها از طریق کاهش سطح لِپتین، هورمون ضد اشتها میشود.
همچنین با داشتن خواب کافی کمتر خسته میشوید و تواناییتان برای مبارزه با غذا خوردنِ احساسی بالا میرود.
گروه تخصصی کاهش وزن سیبیتا