تحقیقات مختلف حاکی از اهمیت زیاد پنج سال اول زندگی در ایجاد بروز چاقی در سنین بزرگسالی دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از خبرگزاری آلمان، محققان فرانسوی هم اکنون موفق به کشف زمان دقیق تأثیر گذار در بروز چاقی و اضافه وزن در فاز رشد کودکان شدند.
بنابراین گزارش ، این محققان با کمک مدلهای ریاضی ثابت کردند اضافه وزن سریع نوزاد تا سن سه سالگی، و از سه سالگی به بعد در ساخت و تولید بیشتر بافت چربی در سنین بزرگسالی تأثیر گذار است.
این گزارش می افزاید، تحقیق دیگر صورت گرفته بر روی حدود 500 کودک ونوجوان نشان داد که این فاز بحرانی بیشتر در دختر بچه ها نمایان می شود و بر این اساس فاز سریع رشد و اضافه وزن در زمان های یادشده در سنین بزرگسالی در دخترها منجر به ذخیره شدن بافت چربی می شود اما در پسرها همزمان بافت عضلانی نیز در بزرگسالی افزایش می یابد.
براساس مدل محاسباتی فرانسوی ها افزایش وزن 143 گرمی در هر ماه تا سن سه سالگی خطر اضافه وزن و بروز چاقی را در سنین بزرگسالی 52 درصد افزایش می دهد.
به گفته محققان نتیجه این تحقیق بار دیگر بر اهمیت مبارزه با چاقی و اضافه وزن از سنین کودکی تأکید دارد.
براساس این گزارش، تحقیق محققان انستیتو تحقیقاتی تغذیه کودکان FKE در دورتموند آلمان نیز حاکی از اهمیت توجه به خوردن شیر مادر در کودکان است.
گفتنی است، در سن دو سالگی به طور مشخص میزان چربی ذخیره کمتری نسبت به کودکان سریع وزن گرفته ای که شیر مادر نخورده اند دارند و این تفاوت تا سن پنج سالگی باقی می ماند.
منبع: باشگاه خبرنگاران