افزایش چشمگیر تعداد کودکان چاق

بسیاری از کارشناسان امر سلامت هشدار داده‌اند تعداد کودکان چاق هر روز در حال افزایش است.

بسیاری از کارشناسان امر سلامت هشدار داده‌اند تعداد کودکان چاق هر روز در حال افزایش است. در حال حاضر نگرانی‌های زیادی وجود دارد که نوجوانان چاق به زودی تبدیل به بزرگسالان آینده کشور می‌شوند در حالی که اضافه‌وزن و مشکلات جانبی آن گریبان بسیاری از آن‌ها را گرفته است.

بسیاری از این کارشناسان معتقدند گره این مشکل فقط به دست والدین باز می‌شود و در نهایت این پدرها و مادرها هستند که بخش بزرگی از معضل چاقی در سطح جهان را تشکیل می‌دهند. دکتر السی تاوراس استادیار بیماری‌های مربوط به کودکان از دانشگاه هاروارد در این باره گفت: به نظر می‌رسد تنها راه مبارزه با اپیدمی چاقی در سطح جهان مدد خواستن از والدین است.

البته این بدان معنا نیست که والدین را در بروز معضل چاقی مقصر بدانیم، بلکه باید به آن‌ها بفهمانیم مسیری که هم‌اکنون آن‌ها برای مدیریت شیوه زندگی و غذا خوردن فرزندانشان در پیش گرفته‌اند اشتباه است.

تحقیقات جدید در زمینه چاقی نشان می‌دهد تعداد نوزادانی که تا 6 ماهگی دچار اضافه وزن می‌شوند نسبت به 20 سال گذشته نزدیک به 56 درصد رشد داشته است. این دانشمندان در این بررسی‌ها متوجه شدند نوزادانی که در ماه‌های اولیه زندگی دچار اضافه وزن می‌شوند تقریباً به طور قطع تا زمان به راه افتادن با مشکل وزنی روبه‌رو خواهند شد.

تاوراس در این باره گفت: مطالعات ما نشان می‌دهد نوزادانی که تا 6 ماهگی دچار اضافه وزن می‌شوند و به سرعت وزن اضافه می‌کنند با احتمال بسیار زیادی تا سن 3 سالگی کودکان چاقی خواهند شد که روند اضافه وزنشان نیاز به مراقبت و نظارت پزشک خواهد داشت.

یکی از بهترین روش‌های مبارزه با بحران چاقی اصلاح چگونگی تغذیه نوزادان توسط مادرانشان است. جان وربی استاد علوم تغذیه از دانشگاه بوتگرز در نیوجرسی رفتار مادران را در هنگام تغذیه نوزادانشان مورد مطالعه قرار داد. برای تحقیق این موضوع این تیم تحقیقاتی 96 مادر و کودک را تحت نظر قرار دادند.

در این تحقیقات مشخص شد مادرانی که بیش از 7 بار در روز به نوزادان خود غذا می‌دهند به احتمال بسیار زیاد آن‌ها را بین 6 تا 12 ماهگی دچار اضافه وزن می‌کنند. یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از اضافه وزن کودکان مشاوره با متخصصان تغذیه و تعیین غذای مورد نیاز کودکان است.

تخمین زده می‌شود تا سال 2012 بیش از یک میلیون کودک به اضافه وزن مفرط دچار شوند و تا سال 2025 تقریباً یک چهارم پسرها تا حد زیادی با مشکل اضافه وزن دست به گریبان خواهند بود. تحقیقات نشان می‌دهد بسیاری از والدین با شیوه‌های غلط تغذیه کودکان، سلامت آن‌ها را در معرض خطر جدی قرار خواهند داد.

به همین دلیل تعدادی از کارشناسان توصیه می‌کنند، در صورتی که والدین خاصی صلاحیت‌های لازم از لحاظ تغذیه کودکان را ندارند باید سازمان‌های خاصی وارد عمل شده و روند تغذیه‌ای و چگونگی رشد کودکان را زیر نظر بگیرند.

به اعتقاد این کارشناسان مشکل اضافه وزن کودکان در آینده چنان هزینه‌های سنگینی به وضعیت سلامت کشور وارد می‌کند که هزینه‌های لازم برای تأسیس سازمان‌هایی برای نظارت بر وضعیت رشد کودکان در وضعیت فعلی را کاملاً توجیه می‌کند.

این سازمان‌ها می‌توانند با برگزاری جلسات مشاوره با والدین در مورد تعداد وعده‌های غذایی، میزان کالری مورد نیاز کودکان و فعالیت‌های بدنی آن‌ها توصیه‌های مفیدی به والدین کرده و به این ترتیب از زمان کودکی به مبارزه اصولی با معضل چاقی بپردازند.

چاقی به قدری گسترش پیدا کرده است که در کشور انگلستان ده‌ها هزار پوند برای معضل اجساد چاق هزینه می‌شود. در حال حاضر تعداد سفارش‌ها برای تابوت‌های با سایز بزرگ‌تر افزایش پیدا کرده است تا بتواند اجساد چاق را در خود جا دهد.

چاقی به چنان معضل بزرگی دراین کشور تبدیل شده است که سیستم پزشکی این کشور مجبور به سفارش آمبولانس‌ها و تجهیزات خاصی شده است تا بتواند بیماران چاق را به مراکز درمانی منتقل کند. بسیاری از مدارس این کشور مجبور شدند به دلیل افزایش تعداد دانش‌آموزان چاق میز و صندلی‌های خود را عوض کنند تا این کودکان بتوانند سر میزهای کلاس بنشینند.

منبع: خبر آنلاین

پیمایش به بالا
مشترک گاهنامه سیبیتا شو
ایمیلت را وارد کن و دکمه اشتراک را بزن
خواندنی‌ها، دیدنی‌ها و شنیدنی‌های جذاب سیبیتایی
ثبت نامت انجام شد
منتظر شماره‌های بعدی گاهنامه سیبیتا باش