معاون مركز ملی مطالعات اعتیاد با اعلام این كه حداقل ۲۰ درصد مصرف كنندگان شیشه دچار جنون، خودكشی و فراموشی می شوند، گفت: مصرف شیشه به جای لاغری، فرد را چروكیده و پلاسیده می كند.
آذرخش مكری افزود: مصرف شیشه شاید در نگاه اول باعث لاغری شود چون اشتهای فرد را كور می كند اما عوارض آن به قدری شدید است كه عملاً ارزش آن را ندارد زیرا درصد قابل توجهی از مصرف كنندگان این ماده كه حداقل ۲۰ درصد آنان را شامل می شود با مصرف شیشه دچار جنون، خودكشی و حالت های روانی شدید غیر قابل بازگشت می شوند.
وی ادامه داد: شیشه از جمله مواد محرك از خانواده آمفتامین هاست كه مصرف آ ن سیستم سمپاتیك بدن را دچار اختلال شدید می كند و به علت ایجاد اضطراب و بی قراری بالا در عمل به جای این كه لاغری و زیبایی را برای فرد به ارمغان آورد باعث می شود كه پوست فرد به سرعت پلاسیده و چروكیده شود.
وی گفت: مصرف شیشه برای لاغری مثل این است كه فرد بخواهد تب كند و بیماری عفونی شدید بگیرد تا لاغر شود خوب، حاصل چنین كاری این است كه چشم ها و صورت فرد هم گود می رود و پوست او كاملاً خراب می شود و فرد به قدری زشت و نافرم می شود كه اگر چاق بماند به مراتب برای او بهتر است.
این روانپزشك افزود: متأسفانه مصرف شیشه در تمام دنیا رو به افزایش و این یك مسئله جهانی است كه به خصوص در كشورهای در حال توسعه مشاهده می شود و همه كشورهای جهان به خصوص آن ها كه جمعیت جوان بیش تری دارند باید بیش تر نگران باشند.
وی گفت: شیشه یك ماده صناعی است كه تولید آن نیازی به كشت گیاه خاصی ندارد و كافی است مواد شیمیایی اولیه آن تهیه شود و با سنتز آن تولید شود و این كاری است كه معمولاً در آزمایشگاه های غیر مجاز كشورها انجام می شود.
مكری اضافه كرد: مصرف شیشه به مراتب خطرناك تر از تریاك و مشتقات آن است، مصرف چند بار آن در درصد بسیاری از مصرف كنندگان باعث جنون، حالات روانی شدید مانند حمله به دیگران، خودكشی و فراموشی می شود و حداقل ۲۰ درصد مصرف كنندگان این ماده دچار عوارض شدید این ماده می شوند.
وی گفت: شیشه یك ماده مشتق از آمفتامین هاست، خود آمفتامین ها در شرایط بسیار خاص ممكن است با تجویز پزشك و با دوز بسیار كم مصرف دارویی هم داشته باشد اما قطعاً مصرف دارویی آن با دوز و غلظت بسیار كم تر از شیشه است.
خبرگزارى فارس